woensdag 1 september 2010

Dinsdag

Gisteren alweer ruzie met het internet. Als ik ga klagen bij de receptie van het hotel, krijg ik als troost een grote zak snoep, haha! Nou ja, er komt ook een ICTer, maar die kan er ook weinig aan doen. Er zit niks anders op dan je erbij neer te leggen.

Dinsdag was een goede dag. We waren er samen om 7.00 uur (pfff!) en hebben de verpleegkundige overdracht (in het Nepali) meegemaakt. Gelukkig kan Krishna het verstaan en zijn de lijsten universeel te begrijpen. Alleen de datum is hier raar, ze tellen volgens oude Nepalese kalender, dus gisteren was het 15.5.2067, haha!

Na de overdracht ging Krishna helpen met wassen en ging ik naar boven om de presentatie voor te bereiden. Om 9.00 uur zou de medische visite zijn, maar dat is niet altijd evident, soms zit je een uur te wachten ...

We zijn nu al zo vertrouwd dat we soms rare dingen kunnen corrigeren, zoals 3 ECG afleidingen op de monitor, SIMV bij een wakkere, goed ademende patiënt en zogenaamde CPAP op een kapje met afgeplakte luchtgaten en een leeg zuurstofreservoir (?!) Sommige dingen nemen ze meteen van ons aan, met andere dingen zijn ze meer terughoudend.

Daarna weer visite op de step down. Eigenlijk wil ik daarop focusen, want daar is de grootste winst te behalen. Krishna en ik hebben al een plan bedacht, waarbij we zo nodig de nursing director gaan betrekken. Die is op onze hand, dus dat gaat hopelijk lukken!

's Middags hebben we de kinder-IC bezocht, 3 units voor neonaten (gewoon en isolatie) en een voor grotere kinderen. Bij deze units wordt de hygiene wel streng gehandhaafd: je moet je schoenen verwisselen voor slippers, een blauwe jas aan en natuurlijk handen wassen. Een strenge zuster komt dat nog ten overvloede naar ons roepen, geweldig! Ook staat er desinfectans bij elk bed. Wij begrijpen niet waarom dat op de IC volwassenen niet kan, maar misschien is dat een geldkwestie, want de kinderafdeling is gesponsord door de Nick Simon Foundation. We hebben al zitten denken om een Stichting Vrienden van de IC volwassenen van het Patan Hospital op te richten, haha!

's Middags nou eens vroeg naar huis (15.00), we zijn allebei doodmoe. 's Avonds na eten en slapen hebben we weer nieuwe energie en zetten we onze eerste gemeenschappelijke presentatie in elkaar, over handhygiëne natuurlijk! Jammergenoeg is woensdag hier een feestdag (van Krishna notabene!) dus kunnen we onze presentatie pas donderdag geven ...

1 opmerking:

  1. Lieve Krishna, zo te zien en te lezen doen jullie geweldige ervaringen op en brengen veel goeds. We zullen jullie de komende tijd blijven volgen en de verslagen met veel plezier lezen, groetjes Eef en Elvima

    BeantwoordenVerwijderen